Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

IJzeren gordijn opgetrokken

OEGSTGEEST – Zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraadsleden kruipen weer terug in hun schulp van geheimhouding. Het ijzeren gordijn wordt weer opgetrokken en openheid wordt angstvallig gemeden, waar het gaat om informatie over het datalek.


De gegeven van maar liefst 8.000 inwoners zijn op straat komen te liggen en een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond, dat 'inzage door derden niet uitgesloten kan worden'. Maar Wethouder Marien den Boer (CDA) piekert er niet over om dat rapport openbaar te maken. 'Wanneer dit rapport naar de raad komt, wil ik dit in een besloten bijeenkomst met u bespreken.' Hoewel fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) aangaf, dat hij de informatie eerder wil hebben, was er geen enkel gemeenteraadslid die opkwam voor de openbaarheid van bestuur. De inwoners moeten nu maar hopen dat de politici opkomen voor hun belangen, in plaats van angstvallig de waarheid bedekken over de inbreuk van privacygevoelige gegevens.