Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

Kruis weer bovenop toren Pancratiuskerk


SASSENHEIM – Vandaag, woensdag 20 april, is het dan zover: het gerestaureerde kruis komt weer boven op de Sint Pancratiuskerk te hangen. Gisteren werd de koningsstijl al geplaatst, waarop het kruis zal steunen.


De parochie heeft de afgelopen maanden op alle mogelijke manieren geld ingezameld, om de benodigde 40.000 euro binnen te halen. Waaronder een benefietconcert met onder meer Marco Bakker. Hierbij kwamen maar liefst 850 mensen opdagen. Nog niet al het geld is binnen om de kosten van de kruisreparatie en de nieuwe koningsstijl te betalen, maar met de bank is een lening aangegaan, zo laat Piet Langeveld van de vereniging Oud Sassenheim weten. Hij kon ook melden, dat er in de koningsstijl een koker ligt, met daarin allerlei wetenswaardigheden. Niet alleen de geschiedenis van Sassenheim wordt daarin vermeld, maar ook krantenartikelen over de restauratie van het kruis en het benefietconcert. Ook een door pastoor Owel geschreven brief zal de komende tientallen jaren hoog boven Sassenheim tronen.