Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

Oude vergadersysteem opnieuw ingevoerd

Oude vergadersysteem opnieuw ingevoerdKAAG EN BRAASSEM – Het nieuwe vergadersysteem, waarbij de politici veel minder vergaderen, blijkt een grote flop te zijn. De leden van de Agendacommissie hebben inmiddels opdracht gegeven aan de nieuwe griffier om het oude systeem weer in te voeren.


Doordat er zoveel onderwerpen behandeld moeten worden tijdens die zeldzame vergaderingen die wél plaatsvinden, kan eigenlijk geen enkel discussiepunt fatsoenlijk behandeld worden. Uit arren moede wordt nu op maandag 9 mei een extra politiek forum opgezet. Fractievoorzitter concludeerde maandag 18 april: 'De agenda's van de vergaderingen lopen vol. Er wordt gekeken naar een terugkeer van meer frequent vergaderen.' Ook fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) heeft er genoeg van: 'Dit systeem is waardeloos. De griffier gaat een voorstel maken om het oude systeem in te voeren na de zomervakantie. We komen niet eens toe aan het delen van de informatie en daarnaast de meningsvorming met elkaar.'