Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Ambitieuze plannen bijgesteld

HILLEGOM – Het gemeentebestuur heeft overeenstemming bereikt met de omwonenden van de Noorder Leidsevaart. Dit liet wethouder De Jong donderdag 26 mei weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. In 2015 waren er ambitieuze plannen voor een oeverbeschoeiing, wandelpad, jaagpad en natuurvriendelijke oever langs dit deel van de Leidsevaart. Maar nadat eerder al het jaagpad afviel, blijken er nog meer aanpassingen gedaan te zijn.


De Jong stelde: 'We zijn met aanwonenden in overleg gegaan en wilden hun wensen in het plan betrekken. Met name waar het gaat om de uitritten bij de woningen en bedrijven en de steilte van de berm.' Dit heeft volgens de wethouder te maken met het gevoel van de verkeersveiligheid. Volgens hem blijft de gemeente bij haar plannen voor het aanleggen van een natuurvriendelijke oever en betere oeverbescherming.