Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Saskia van Uylenburch valt af als locatie voor sociale woningbouw

Politieke partijen verdeeld over andere locaties

JOEP DERKSEN

KAAG EN BRAASSEM – Officieel moet het besluit nog vallen tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 30 mei. Maar nu al is duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraadsleden tegenstander is van de komst van sociale woningen aan de Saskia van Uylenburch in Oude Wetering. Tijdens de fractievergaderingen van de verschillende politieke partijen werd maandag 23 mei gesproken over welke locaties dan wél acceptabel waren om sociale woningbouw te realiseren.

D66 lijkt het water nog even te testen. De partij wil de discussie afwachten, maar wel stelde fractievoorzitter Esther Loos: 'We gaan voor Rijpwetering (Buitenweg, nabij het veld van ROAC) of Hoogmade (Hoogmadese Wetering) als vierde onderzoekslocatie.' Bij de fractievergadering van SVKB werd per onderzoekslocatie gevraagd aan alle aanwezige raads- en burgerleden wat hun voorkeur was. Uiteindelijk besloten de politici van deze partij om het college van burgemeester en wethouders opdracht te geven om voor vier locaties te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om daar sociale woningbouw te realiseren. Dan gaat het, wat SVKB betreft, om de Hoogmadese Wetering, Beukenlaan IV, Buitenweg en Kerkweg (Roelofarendsveen). Dan zouden het Van Egmond-terrein (Woubrugge), het Connexxionterrein (Leimuiden) en de Regenboogweg (Nieuwe Wetering) in eerste instantie afvallen. Mocht een raadsmeerderheid toch kiezen om het Connexxionterrein bij zwembad De Kleine Oase aan te wijzen als voorkeurslocatie, dan wil SVKB dat er niet meer dan twee verdiepingen hoog gebouwd wordt, in verband met de privacy van de zwemmers.


Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) liet weten, dat haar partij 'principieel tegen' is om de Kerkweg aan te wijzen als voorkeurlocatie voor sociale woningbouw. Met het wegvallen van Saskia van Uylenburch als sociale woningbouwlocatie wil het CDA wachten met het kiezen van een vierde locatie. Eerst zou hierover nog met omwonenden van de overige locaties gesproken moeten worden in nieuwe 'Raad in de Straat' bijeenkomsten. De politici praten op 30 mei tijdens de gemeenteraadsvergadering verder over dit onderwerp.