Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Syndroom de nek omgedraaid

KAAG EN BRAASSEM – De drugsproblemen onder jongeren zijn nog altijd niet opgelost. De eerste stappen hiervoor zijn inmiddels wel gezet; steeds meer ouders beseffen dat ze het drugsgebruik van hun kroost niet onder het vergoeilijkingstapijt moeten schuiven. Ontkennen van de problemen leidt namelijk nooit tot oplossingen.

Door politiespeurwerk zijn tientallen jongeren in beeld gekomen die min of meer regelmatig drugs gebruiken. Zij volgen, vaak samen met hun ouders, een begeleidingstraject. De hulpverlenende instanties willen zich het komende jaar ook gaan richten op (sport)verenigingen, zodat zij aan de bel gaan trekken als ze merken dat het met een jongere de verkeerde drugskant op gaat.


Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) informeert: 'Het “Mijn kind doet dat niet” syndroom was heel omvangrijk, maar dat hebben we de nek omgedraaid. Het gedrag van jonge mensen rond alcohol en drugs is echt anders dan tien jaar geleden; dat besef is er nu.'