Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

Uitstel aanleg voetbalnet door rechtszaak

JOEP DERKSEN

ROELOFARENDSVEEN – Het college van burgemeester en wethouders weigert actie te ondernemen om een voetbalvangnet te plaatsen over de voetbalkooi bij de brede school Kaskade. Eerst moet de rechtszaak, die een buurman heeft aangespannen, afgerond zijn.

Enkele buren balen enorm van de vele ballen die bij hen in de tuin en – soms – door de ramen gaan. Ze hebben bezwaar gemaakt tegen de voetbalkooi en onder meer gevraagd om een voetbalvangnet, zodat de kinderen de ballen niet meer uit de kooi kunnen schoppen. In januari wees het college dit allemaal af. Tijdens het politiek forum van 25 april sprak een van de buren, de heer C. Bakker, in en vroeg hij aandacht voor dit probleem. Het leek er toen op, dat de politici voorstander waren van de komst van een voetbalvangnet.


Maar het college stelt deze actie uit. Burgemeester Marina van der Velde laat weten, dat een van de buren beroep heeft aangetekend bij de rechtbank tegen het collegebesluit. 'Het college acht het vanwege de gerechtelijke procedure op dit moment niet opportuun enige aanvullende voorziening te treffen en heeft besloten de uitspraak van de rechtbank af te wachten.'