Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2016

'Verkwanselen van tuinbouwgebied'

ROELOFARENDSVEEN – De politieke partij CDA vocht tot het laatste moment om te voorkomen dat de Kerkweg zou worden aangewezen als mogelijke locatie voor het plaatsen van sociale woningen. Volgens fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) schaadt de komst van de woningen de tuinbouwbedrijven in dat gebied.

Ze stelde: 'We hebben veel werk verricht om de Floraweg – Geestweg tot tuinbouw te bestemmen. We willen een belangrijke peiler van onze economie overeind houden. We vinden het een klap in het gezicht van de tuinders. Als je woningen laat bouwen, loop je het risico dat er meer tuinders komen die dat ook wel willen.' Maar volgens fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) kun je de Kerkweg ook zien als een uitbreiding van de bestaande lintbebouwing.


De VVD steunde het CDA, maar fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) liet weten dat dit gebied 'al bijna onder water staat. We kunnen onderzoek doen om daar sociale woningbouw neer te zetten. Er zijn zat tuinbouwbedrijven die ook hun grond willen verkopen aan de gemeente of een projectontwikkelaar.' Van der Kaaden probeerde het nog één keer: 'Ik vind het verschrikkelijk dat waar de tuinders hard voor hebben gevochten, wij hier in de raad langzaam maar zeker het tuinbouwgebied aan het verkwanselen zijn.' Het pleidooi mocht niet baten. Met 11 stemmen voor en zes tegen stemde de gemeenteraad in met het aanwijzen van de Kerkweg als 'kansrijke nader te onderzoeken locatie voor woningbouw'.