Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

Aanpak vrachtwagens Binnenweg

NOORDWIJK – De politici maken zich zorgen over de te grote vrachtwagens die illegaal over de Binnenweg rijden. Allen voertuigen die maximaal 2.20 meter breed en 3 meter hoog zijn, mogen hier door heen rijden. Toch wordt hier regelmatig de hand mee gelicht, met aanrijdingen tot gevolg. En inwoners die er wat van zeggen kunnen dan nog een grote mond toe krijgen van de chauffeur ook.

De tijd van gedogen lijkt echter voorbij, zo bleek dinsdag 14 juni tijdens de vergadering van de raadscommissie. Fractievoorzitter Cramer (PvdA/GroenLinks) gaf aan, dat problemen ontstaan doordat de Binnenweg als sluiproute wordt gebruikt. Ze pleitte ervoor om deze straat 'een andere invulling te geven'. Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) ondersteunde dit pleidooi; ze vond wat er gebeurt op de Binnenweg 'een zorgelijke situatie'.

Wethouder Dennis Salman (LSNZ) gaf echter de schuld aan afspraken die in het verleden zijn gemaakt. Hij wil eind deze maand in gesprek met de Hema 'om de situatie te verbeteren'. Volgens hem wordt handhaven lastig, omdat er sprake moet zijn van een betrapping op heterdaad. Dat argument kon er bij commissielid Alkemade (CDA) niet in: 'We weten dat die vrachtwagens er dagelijks langskomen, dus die heterdaad hoeft geen probleem te zijn.'


Tekst: Joep Derksen