Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2016

Betere camerabeelden bij raadsvergaderingen

LISSE – Wie in de toekomst gemeenteraadsvergaderingen bezoekt, doet er goed aan om niet in de neus te peuteren. Ook is het dan fijn, dat het haar goed zit. De gemeente schaft namelijk een beter camerasysteem aan, waardoor ook het publiek in beeld gebracht kan worden.

De belangrijkste reden, waarom de gemeente 7.500 euro uitgeeft aan dat nieuwe camerasysteem, is dat politici beter in beeld gebracht kunnen worden als ze gebruik maken van een 'spreekgestoelte'. Het zou namelijk het debat verlevendigen, wanneer een raadslid staande zijn mening geeft, ten opzichte van zijn zittende collega's. Sinds augustus vorig jaar wordt hiermee geëxperimenteerd en volgens de gemeente was 'de inbreng overtuigender en werd er meer gebruik gemaakt van non-verbale communicatie'.


Ook de wethouders komen met het nieuwe systeem beter in beeld. Nu zijn er nog twee wethouders in beeld, als één van hen spreekt. Maar elke wethouder krijgt zijn eigen 'camerapositie'. Daarnaast is het dus mogelijk om tijdens de uitzendingen beelden te laten zien van de publieke tribune.