Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

Geen gratis laptops voor minima

NOORDWIJK – De beleidsnota 'Minima doen mee' is maar een 'armoedige nota', zo vond gemeenteraadslid Louis Koppel (PvdA/GroenLinks) donderdag 16 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Hij hield een vurig pleidooi voor een wijziging van de zogeheten 'witgoedregeling', waarbij minima een geldbedrag krijgen om bijvoorbeeld een wasmachine of droger aan te schaffen. Volgens Koppel hebben minima net zoveel behoefte aan een laptop en zij zouden de kans moeten krijgen om die laptop van het geld van de witgoedregeling aan te kunnen schaffen. CDA en D66 steunden dit voorstel, maar het kreeg geen meerderheid in de raad.


Wethouder Dennis Salman (LSNZ) was het niet eens met de opmerking dat hij een armoedige minimabeleidsnota had opgesteld. Hij was tegen het voorstel van Koppel voor de laptopaanschaf: 'De computer valt niet onder witgoed. Het lijkt me niet goed om het daarmee uit te breiden. Hij kreeg een meerderheid van de politieke partijen mee met zijn standpunt.