Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

'Hogere werkloosheidscijfers door statushouders'

NOORDWIJK – Overal in de regio gaan de werkloosheidscijfers omlaag, maar in Noordwijk knallen ze keihard omhoog. Gemeenteraadslid Louis Koppel (PvdA/GroenLinks) kaartte deze ontwikkeling donderdag 16 juni aan tijdens de raadsvergadering. Hij wees er op, dat in deze gemeente de afgelopen periode het aantal werklozen is gestegen met maar liefst 7%.


Het zijn stijgingen in werkloosheidspercentages, waar landelijk kabinetten over kunnen vallen. Maar wethouder Dennis Salman (LSNZ) kon niet aangeven, hoe die enorme stijging heeft kunnen plaatsvinden, al had hij wel zo zijn vermoedens. Hij liet weten: 'De laatste cijfers van ISD laat zien dat de kaartenbak constant is. De toename van statushouders doet wel wat met de cijfers. We gaan ons hier in verdiepen.'