Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

Ruim tweeduizend extra huizen in gemeente

KAAG EN BRAASSEM – De komende tien jaren moeten er in deze gemeente 1.500 woningen bijgebouwd worden voor de eigen bevolking. Daarnaast moeten er ruim 500 huizen bijkomen voor mensen van buiten Kaag en Braassem.

Wethouder Herman Haarman liet donderdag 16 juni weten, dat al die huizen voornamelijk in de grootste drie kernen komen te staan, waar nu al 60% van de inwoners woont. 'We willen in de grotere kernen de voorzieningen behouden en dus ook in deze kernen de sociale woningbouw realiseren.' Dit zal wel leiden tot een prijsstijging van de huizen ten opzichte van de kleinere dorpen, zo beaamt de wethouder. Maar volgens hem is er nu ook al een prijsverschil tussen de kleinere en drie grotere kernen.


Het grootste deel van de te bouwen woningen (1.190) komen in Braassemerland en Roelofarendsveen te staan. Van alle nieuwe te bouwen huizen moet 30% vallen onder de categorie 'sociale woningen'. Het gemeentebestuur verwacht, dat het percentage sociale woningbouw vanaf 2020 omlaag kan, 'afhankelijk van de instroom van statushouders', aldus een woordvoerder.