Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

Uithuiszettingen mogelijk op Spijkereiland

KAAG EN BRAASSEM – De eigenaren van nog vier woonboten hebben toestemming gekregen van de gemeente om op Spijkereiland / Blauwpolderkade te mogen blijven liggen. Maar wie nu nog illegaal in dit gebied woont, moet er rekening mee houden dat een uitzetting op de loer ligt. Het college van burgemeester en wethouders gaat de komende jaren namelijk een stringent handhavingstraject uitvoeren.

Er moet een nieuw bestemmingsplan komen voor het Spijkereiland / Blauwpolderkade, waarin staat dat gebruikers/ eigenaren het recht hebben op een recreatief verblijf (inclusief aan- en bijgebouwen) met een totale oppervlakte van maximaal 90 m2. Permanente bewoning van deze recreatieverblijven wordt echter nooit meer toegestaan.


Heeft dit gevolgen voor bewoners dat ze het huis uit gezet worden? Wethouder Herman Haarman laat hierover weten: 'De omvang van het bouwvak wordt vergroot. Nu mag iedere recreatiewoning 60 m2 groot zijn en voortaan mag elke recreatiewoning 90 m2 in omvang zijn. Maar wat er niet in zit, is dat je er ook permanent mag wonen. Daar zal de handhaving nodig moeten blijven. De mensen die daar illegaal wonen, kunnen het huis uit gezet worden.'