Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Kringloopwinkel Opnieuw opent deuren


VOORHOUT – Op zaterdag 20 augustus wordt een nieuwe kringloopwinkel geopend in het pand aan de Herenstraat 136; 'Kringloopwinkel Opnieuw'. Het is een nieuwe fase voor de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Voorhout (SJJV), zo laat Wolfgang Bastel weten.

Al eerder was er een kringloopwinkel in het dorp opgezet door de SJJV, maar deze is vorig jaar gesloten, omdat de organisatie opgeschoond moest worden. Met de huidige kringloopwinkel in het gebouw waar ook de Poolse supermarkt zit, heeft de SJJV helemaal niets te maken, zo benadrukt Bastel. 'We zetten Kringloopwinkel Opnieuw' op in de geest van de toenmalige Bram's Snuffelschuur. Met de opbrengst ondersteunen we de goede doelen. Onze kringloopwinkel heeft géén commerciële instelling!'

Enkele tientallen vrijwilligers zetten zich vol passie in voor Kringloopwinkel Opnieuw. Maar dat niet alleen, ook wordt samengewerkt met instanties als de ISD en MareGroep om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt ook te laten genieten van het hebben van contacten met de bezoekers. Op zaterdag 20 augustus opent de Kringloopwinkel haar deuren, informeert Bastel. Hij benadrukt, dat de vrijwilligers de spullen die in de winkel komen, goed selecteren. In het pand komen geen grote banken of kasten te staan, maar een uitgebreide keuze aan huishoudelijke artikelen en andere spullen.

Ook komt er een permanent repair café voor licht huishoudelijke producten, variërend van broodroosters tot televisies. Wie goederen wil doneren voor Kringloopwinkel Opnieuw, kan dat op verschillende manieren doen. Er komt een container te staan in de buurt van de gemeentewerf, waar op bepaalde dagen van de week iemand bij aanwezig zal zijn. Ook bij de Speleweij kunnen goederen gebracht worden en wie wil, kan vanaf de opening ook kleine goederen bij de winkel afleveren, aldus Bastel.

Kringloopwinkel Opnieuw is anders dan andere kringloopwinkels: de vrijwilligers sorteren de goederen; je zult hier de 'net iets betere goederen' zien, stelt Bastel. 'We gaan voor het aanbieden van servies en niet enkel afzonderlijke glazen. Verder zal het ook een beetje vintage zijn. Maar wees gerust; mensen kunnen hier nog steeds voor een paar euro terecht voor mooie spullen, of het nu een lampje is of een audio-installatie, maar ook hebben we bijvoorbeeld mooie platenspelers uit de jaren vijftig of zestig. Iedereen krijgt hier de kans om een persoonlijke 'Rembrandt' te kunnen vinden.'

Voor meer informatie: www.opnieuwvoorhout.nl.

Joep Derksen