Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2016

Raad wil meer sociale woningbouw

NOORDWIJK – Het initiatief van inspreekster Clara Van Rijn om in deze gemeente een 'thuishuis' te realiseren, werd donderdag 7 juli warm ontvangen door de gemeenteraad. Een thuishuis is een kleinschalige woonvorm voor 5 tot 7 alleenstaande ouderen, die niet meer alleen willen wonen en dreigen te vereenzamen. Ze hebben een eigen woonkamer, slaapkamer en toilet, maar delen ook ruimtes samen. Van Rijn riep de gemeente op om een of meerdere thuishuizen samen met de NWS te bouwen.


Een meerderheid van de partijen zag dit initiatief wel zitten. Het past ook in de wens van de raad om 'creatief te denken', waar het gaat om het realiseren van goedkopere woningen. Ook bleek er grote steun te zijn voor de wens van PvdA/GroenLinks om minimaal 30% sociale huurwoningen te realiseren in het uitleggebied Bronsgeest. Maar Puur Noordwijk pleitte er voor, om hierover pas op 25 augustus weer over te praten. In de tussentijd kan duidelijk worden, welke (financiële) consequenties deze raadswens kan hebben.