Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Extra kosten door Omgevingsdienst West-Holland

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente kan een nieuwe tegenvaller tegemoet zien. En dankt dit aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Deze instantie wordt niet opgeheven, ondanks dat er al jaren ernstige problemen zijn. Gemeenten bekritiseren de manier van werken en ook lopen de kosten gigantisch uit de klauwen.


Tijdens het politiek forum van maandag 22 augustus maakte wethouder Yvonne Peters (VVD) ook bekend, dat de gemeente nog dieper in de beurs moet tasten om de ODWH overeind te houden. Er zijn plannen bedacht om de kosten van de ODWH omlaag te brengen en dat daar minder mensen moeten gaan werken. Maar niet alle gemeenten hebben er vertrouwen in, dat dit ook de juiste plannen zijn. Daarom is een onderzoeksbureau gevraagd om de plannen te beoordelen en wellicht ook zelf ideeën aan te brengen. Maar welke plannen er ook uitgevoerd gaan worden, één ding is zeker; deze gaan geld kosten. Of, zoals Peters liet weten: 'Afhankelijk van de maatregelen die moeten gebeuren om de ODWH weer gezond te maken, worden nieuwe frictiekosten gemaakt.' Hoe hoog die kosten zijn, wordt later dit jaar bekend gemaakt.