Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Gevaarlijke beschoeiingen

LISSE – Een aantal kilometers aan beschoeiingen zijn zó slecht, dat er onmiddellijk onderhoudswerkzaamheden aan moeten worden uitgevoerd. De komende twee jaren trekt de gemeente hier 460.000 euro voor uit. Vanwege de belabberde staat van deze beschoeiingen loopt de veiligheid van wandelaars, fietsers en scootmobielers gevaar.


Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) stelde dinsdag 16 augustus: 'Bij beschoeiingen gaat het om hout of natuurlijke oevers. We hebben een achterstand op het onderhoud en stellen voor om dat de komende jaren netjes op orde te brengen. We willen toewerken aan een basisniveau: 'Sober en doelmatig'. Dat is geen enkel probleem, maar bij een aantal beschoeiingen moet nu worden ingegrepen. Het gaat om een paar kilometer aan beschoeiingen waar je niet mee moet wachten. Dat heeft te maken met veiligheidsrisico; ze liggen langs fietspaden of wandelpaden.' Met het bedrag van 460.000 euro moeten in 2018 alle risicoplekken zijn opgeknapt. In totaal ligt er in Lisse 60 kilometer aan oevers, waar de gemeente onderhoudsplichtig voor is. Hiervan is 32 km beschermd met een oeverconstructie.