Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Terriër neemt afscheid

KAAG EN BRAASSEM – Fractievoorzitter Paul van Emmerik (VVD) nam maandag 22 augustus definitief afscheid van de politiek tijdens deze raadsperiode. Hij kreeg lovende woorden te horen van burgemeester Marina van der Velde en fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB), die namens de raad haar gevoelens uitte.

Van Emmerik stopt onder meer, vanwege de onrust met de VVD-achterban, die continue druk bleef uitoefenen op de fractie. Van der Velde overhandigde hem bloemen en complimenteerde Van Emmerik met het feit dat hij altijd 'een kritisch raadslid' is geweest. 'Met als doel om tot een heldere en transparante besluitvorming te komen voor iedereen. Wij vonden dat wel eens lastig, maar je hield vol, je was een terriër.'


Van der Wereld nodigde het vertrekkende raadslid nadrukkelijk uit om niet verloren te gaan voor de politiek. Ze stelde: 'Er zijn wel vaker politici overgestapt naar andere partijen, juist ook uit de VVD, dus voel je welkom.' Dat zal het komende jaar zeker niet gebeuren, omdat Van Emmerik eerder al heeft aangegeven in ieder geval een jaar niets in de politiek te gaan doen. Hij dankte zijn ex-collega's voor de leuke én de leermomenten. Van Emmerik wordt opgevolgd door Alwin Koek, die namens de VVD voortaan het woord zal voeren.