Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Vijf villa's op locatie St. Josephschool

LISSE – Op de plek waar de St. Josephschool nu staat, op de hoek van de Achterweg en de Lindenlaan, komen vijf vrijstaande woningen. Wethouder Adri de Roon (D66) maakte dinsdag 16 augustus bekend, dat de gemeente vijf bouwkavels van ruim 600 m2 per kavel gaat verkopen. Op die manier hoopt de gemeente rond de 900.000 euro aan opbrengsten over te houden aan deze grond.


De opbrengsten zijn hard nodig om de komst van het nieuwe integraal kindcentrum St Josephschool aan de Achterweg te realiseren. Daarom is de gemeente afgestapt van het idee om twee-onder-één-kappers, starterswoningen of zorgappartementen te bouwen. De Roon: 'Startersappartementen en seniorenappartementen leveren in financiële zin minder op en zullen ook meer weerstand in de omgeving opleveren. Deze gaan namelijk meer de hoogte in. Aan die kant van de Lindenlaan zijn de vijf woningen meer passend.'