Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2016

Aannemer aansprakelijk gesteld

HILLEGOM – De gemeente stelt de aannemer van de rotondes op de N208 verantwoordelijk voor het herstellen van de schade. Dat liet wethouder De Jong donderdag 15 september weten tijdens de raadsvergadering. Hij reageerde hiermee op een vraag van raadslid Jansen (Bloeiend Hillegom).

De wethouder: ,,We hebben de aannemer aansprakelijk gesteld, want het (werk, JD) deugde echt niet. De aannemer heeft gesteld dat hij de aansprakelijkheid niet erkent. Wij hebben besloten om het noodzakelijke onderhoud nu uit te voeren. Met de rekening gaan we met een juridische adviseur richting de aannemer. We schieten de kosten voor en trachten deze te achterhalen.'' Nadat de schade is hersteld op de rotondes, worden de eenjarige planten vervangen door meerjarige planten. De Jong: ,,In oktober wordt het definitieve groen neergezet. Het wordt er alleen maar mooier op.''