Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2016

College gaat voor bouw brede school

HOOGMADE – De rechter heeft uitspraak gedaan, zo liet wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) donderdag 22 september weten. Het contract met de projectontwikkelaar voor de Brede School is terecht ontbonden. Daarom voelt het college van burgemeester en wethouders zich vrij om een nieuwe aanbesteding af te geven.

Maar dit keer pakt het gemeentebestuur het anders aan. Tot nu toe was de gedachte, dat de projectontwikkelaar de brede school zou bouwen, en dat dit bedrijf er als kostendekker ook huizen naast mocht zetten. Dat leidde tot zware protesten van omwonenden, die op bepaalde punten ook nog in het gelijk werden gesteld. Het gevolg was, dat de ombouw van de huidige school tot een brede school ook uitgesteld werd.

Vervolgens kwam er een conflict tussen de oorspronkelijke projectontwikkelaar en de gemeente. Dat conflict lijkt nu ten einde. Schoonderwoerd liet weten, dat het college vorige week een besluit heeft genomen, om ,,beweging te brengen in het project. We verhogen het budget voor de school tot een compleet nieuwbouwbudget. We houden een aanbesteding met een lokale aanbieder uit Hoogmade en een andere projectontwikkelaar. We hopen dat we een prijs kunnen afspreken voor de nieuwe brede school.''


De link tussen het bouwen van de school en de realisatie van de woningbouw is verdwenen. Schoonderwoerd: ,,We hebben onze handen weer vrij. We gaan als college een voorstel indienen om ook woningen te laten bouwen, maar dat gaan we op een andere manier doen. Hierover wordt later meer bekend gemaakt.''