Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

College wil geen sociale woningen

Op terrein brandweerkazerne

OEGSTGEEST – Een deel van de politieke partijen ziet graag sociale woningen verschijnen op de plek van het oude brandweercomplex. De brandweerkazerne sluit namelijk en de spuitgasten worden ondergebracht bij Leiden. Met de verdwijning van de kazerne komt er een groot terrein beschikbaar voor woningbouw. Maar volgens wethouder Marien den Boer (CDA) is dit perceel niet groot genoeg om er sociale woningen neer te zetten. Liever gebruikt hij de opbrengst van het terrein om de schulden van de gemeente te verminderen.


Maar fractievoorzitter Simon Vogel (LO) liet weten toch liever sociale woningbouw te zien. Raadslid Gerlof Kruidhof (PrO) vulde aan: ,,De wethouder zegt altijd, dat er geen plek is voor sociale woningbouw, maar hier is plek!'' Den Boer stelde echter, dat het 'niet realistisch is om op dit kleine kavel nieuwbouw te gaan plegen'. En wethouder Wendelien Tönjann (VVD) vulde aan: ,,We zetten de reserve sociale woningbouw liever in voor grote projecten. In dit gebied kun je niet tien woningen proppen. Als dat wel was geweest, hadden we het natuurlijk gedaan.''