Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2016

Geen enthousiasme over komst tankstation

RIJNSATERWOUDE – Er zijn vergevorderde plannen voor het realiseren van een benzinestation bij het ophaalbruggetje. Nog maar enkele maanden geleden kwamen de inwoners massaal in opstand tegen de bomenkap op dit deel van Rijnsaterwoude. En nu bedreigen nieuwe plannen deze omgeving.

Gemeenteraadslid Conny Punt (D66) kaartte deze kwestie maandag 19 september aan tijdens de fractievergadering van haar partij. ,,Dit benzinestation komt op een driehoekje grond, met zes pompen. Het wordt een onbemand tankstation, dus het draagt niet bij aan de werkgelegenheid.'' Haar partij is fel tegenstander van de komst van zo'n nieuwe tanklocatie. Punt somde op: ,,Dagelijks worden zo'n 450 auto's verwacht, die van de pomp gebruik maken. Hierdoor wordt de doorstroming van de N207 mogelijk verstoord. Ook komen er dagelijks drommen scholieren langs; met het tankstation wordt de situatie onoverzichtelijk en gevaarlijk.'' Van de partij mag er eveneens geen boom verdwijnen door de komst van het tankstation.


Op dit moment houdt de initiatiefnemer van het tankstation een draagvlakonderzoek. De uitkomsten van deze enquete worden afgewacht, maar voor D66 is de conclusie duidelijk. Raadslid Gino Wesselman: ,,We zien het niet zitten. Je bent het aangezicht van Rijnsaterwoude kwijt. Er zitten in de regio al genoeg tankstations omheen.''