Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Geen HKV-Restauratieprijs

VOORHOUT – De Historische Kring Voorhout reikt dit jaar geen HKV-Restauratieprijs uit. In het hele dorp is simpelweg geen historisch huis te vinden, dat het afgelopen jaar goed opgeknapt is. Aan de Jacoba van Beierenweg en de Herenstraat zijn wel enkele beeldbepalende objecten opgeknapt, 'maar alleen schilderwerk is niet voldoende', zo laat de HKV weten.


Wel heeft de HKV overwogen om een andere prijs in te stellen; de Loden Slopkogelprijs. En de eerste 'winnaar' van die prijs zou dan de gemeente Teylingen zijn. De HKV is namelijk diep teleurgesteld in het beleid van de gemeente, waar het gaat om het behoud van de historische monumenten.