Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2016

Lof over morele moed

LISSE – Wanneer je in de tweede wereldoorlog iemand verraadde aan de overheidsinstantie, werd je beschouwd als een verrader. Maar tegenwoordig krijgen deze mensen alle eer toegezwaaid. Zo sprak wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vol lof over een inwoner die bij de gemeente een melding maakte.


Een van zijn buren had het namelijk gewaagd om een zak huisvol naast – en niet in – een afvalcontainer te zetten. De 'klokkenluider' heeft vervolgens deze vuilniszak naar binnen genomen en heeft de inhoud gecontroleerd op briefpapier of bonnetjes waar op het huisnummer van de voormalige eigenaar op stond. Die vond de man en vol trots belde hij vervolgens het gemeentehuis op om door te geven, wie de zak verkeerd had neergezet. Daarna is deze vuilniszakheld naar het huis gegaan, waar de zak vandaan kwam en heeft de inwoner er op gewezen, dat hij zijn zak voortaan in de afvalcontainer moet doen. Of de vuilniszakpluizer een lintje krijgt, is nog niet bekend. Maar Nieuwenhuis sprak lovend: ,,Ik vind het heel krachtig als je de morele moed hebt om elkaar hier op aan te spreken.''