Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2016

Stek in gesprek met koper voor Geestwater

LISSE – Directeur Hans Al van woningbouwcorporatie Stek denkt dat woningbouw op Geestwater mogelijk moet kunnen zijn. Stek is samen met de gemeente en 'een derde partij' in gesprek met de Provincie Zuid-Holland. Doel van deze gesprekken is om zekerheid te krijgen dat er op Geestwater gebouwd mag worden.


Al: 'We willen afspraken maken met de provincie. Er mag vooralsnog niet gebouwd worden op Geestwater, vanwege onder meer de passerende vliegtuigen van en naar Schiphol en vanwege geluidszones. Deze zaken spelen daar een belangrijke rol in. Het moet door de ambtenaren schriftelijk goed vastgelegd worden, dat woningbouw gerealiseerd mag worden.' Echt snel gaat het allemaal niet, zo bevestigt hij: 'Het zijn trage processen. Een volgende afspraak wordt zomaar weer vier weken later gemaakt.' Maar als er groen licht komt van de provincie, stapt Stek uit dit avontuur. De stukken grond die Stek bezit, worden dan verkocht aan die 'derde partij', waarvan Al de naam niet wil noemen. 'We willen zo snel mogelijk van deze grond af.' In totaal bezit Stek 132.000 m2 aan grond in Geestwater. De gemeente Lisse is eigenaar van de overige 28% (circa 51.000 m2).