Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2016

Kerstmarkt voor klassieke kerstartikelen

LEIDEN > De kenners weten het: tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt van Het Warenhuis moet je er vroeg bij zijn. Ook dit jaar weer worden op zaterdag 29 oktober vele tientallen mensen verwacht, die al ver vóór de opening van de kerstmarkt in de rij staan. Om zo de beste kerstkoopjes op de kop te tikken.

Het is al weer de zestiende keer dat Het Warenhuis de Kerstmarkt organiseert en het evenement is inmiddels traditioneel de opening van de feestelijke winkelmaanden geworden. Op 29 oktober, tussen 10:00 uur en 17:00 uur is het geweldig toeven bij Het Warenhuis. Edwin de Roo, coördinator logistiek, kijkt nu al uit naar deze dag. Met een grote lach laat hij weten: ,,De klanten staan voorop. Daarom hebben we verschillende kraampjes, waar van alles te verkrijgen is. Of het nu gaat om antiek, lp's, cd's, huishoudelijke apparaten of curiosa. Maar natuurlijk ook heel veel kerstartikelen!'' Bovendien kunnen de bezoekers genieten van gratis soep en chocolademelk.

Ieder jaar is het weer een verrassing wat voor kerstspullen er bij Het Warenhuis liggen. Dit bedrijf verkoopt deze artikelen namelijk de rest van het jaar niet, maar slaat ze op tot de dag van de Kerstmarkt. Nu al komen mensen langs om een blik te werpen op de – tot 29 oktober afgesloten – Kerstafdeling. En dat is logisch, want bij Het Warenhuis kun je juist die spullen krijgen, die nergens anders te koop zijn. De Roo: ,,Mensen komen hier vaak voor de kerstballen van echt glas, die alleen vroeger verkocht werden. Soms zijn die ballen wel veertig jaar oud.''

Ook na de opening loopt de kerstmarkt door tot aan de kerstdagen – of tot alle kerstartikelen uitverkocht zijn. Voor meer informatie: www.kringloopwarenhuis.nl.


Joep Derksen