Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2016

Machtsstrijd ontspint zich

KAAG EN BRAASSEM > Er lijkt zich een bestuurlijke machtsstrijd te ontwikkelen tussen de gemeenteraadsleden en de ambtenaren. Enkele maanden geleden wees de gemeenteraad een collegevoorstel af, om de gemeente Alphen aan den Rijn in te schakelen voor de uitvoering van ICT-taken. Nu krijgen de raadsleden steeds vaker te lezen, dat opdrachten niet uitgevoerd kunnen worden, vanwege de inferieure ICT.


En dat stoort steeds meer politici. Gemeenteraadslid Gino Wesselman (D66) liet maandag 17 oktober tijdens de fractievergadering van zijn partij weten: ,,Overal staat dat punten niet te realiseren zijn vanwege besluitvorming over ICT. Maar er zijn best nog zaken die uitgevoerd kunnen worden.'' Hij geeft als voorbeeld een gepland onderzoek naar hoe de gemeente via haar website wil gaan communiceren met de inwoners: ,,Het voorbereidende werk van dat onderzoek kun je gewoon doen en afronden. Ook de social media kun je gewoon in de gaten houden via je smart phones.''