Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Droom fietspad in duigen

LEIMUIDEN > Na meer dan dertig jaar praten, is het besluit gevallen; er komt geen fietspad Molenkade. De idee voor dit fietspad ontstond in 1984 en de Provincie Zuid-Holland stemde indertijd in met de komst van deze fietsverbinding en zegde toe om de kosten voor de voorbereiding en aanleg van dat fietspad te betalen.


Maar het fietspadfeest gaat niet door. De Provincie heeft aan de gemeente gevraagd om te stoppen met de voorbereidingen. Een plan van Kaag en Braassem om het fietspad bovenlangs aan te leggen, waarbij een trafohuisje verplaatst zou worden, kreeg een 'njet' van de Provincie. De gemeente moet de komende jaren maar overleggen met de dorpsraad Leimuiden om te kijken naar een 'alternatief' voor het fietspad Molenkade. Enkele jaren geleden had het gemeentebestuur al twee stukken grond gekocht, om het fietspad Molenkade mogelijk te maken. De buren van die stukken grond krijgen nu de mogelijkheid om die grond over te nemen.