Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Sinterklaas pietenvrij gevierd

HILLEGOM > De sinterklaasvierende kinderen moeten het dit jaar zonder pietenband doen. De winkeliersvereniging weigert om de diensten hiervoor in te huren van de Hillegomse Harmoniekapel, die jarenlang 25 zwarte pieten kon afleveren. Overigens heeft dit niets te maken met de zwarte pietendiscussie; er is geen geld beschikbaar om de onkosten te betalen voor het inzetten van de pieten.


Inspreker Pieters riep de gemeenteraadsleden donderdag 24 november op, om de Hillegomse Harmoniekapel te ondersteunen. Hij vond het vreemd, dat de enige muziekvereniging in Hillegom geen enkel zwarte pietenoptreden kan uitvoeren, terwijl hun Lissese collegavereniging Da Capo deze maand maar liefst vijf optredens heeft. ,,We willen niet verdienen aan optredens, maar willen wel onze kosten dekken'', aldus de inspreker. Wethouder Annechien Snuif liet weten, dat deze kwestie geen zaak is van de gemeente. Het niet gebruiken van de pieten is volgens haar 'Een actie van koopcentrum Hillegom, niet van de gemeente. Binnen koopcentrum Hillegom worden besluiten genomen. We willen dat zo houden. Dat wil niet zeggen, dat we niet kijken wat er gebeurt. We hechten allemaal waarde aan een mooi pietenfeest.''