Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Zorgen over wachtgeld

NOORDWIJK > De gemeente stort 62.000 euro aan aan wachtgeld in de pot voor oud-wethouders. Dit leidde tot opgetrokken wenkbrauwen van politici tijdens de vergadering van de raadscommissie van dinsdag 22 november. Commissielid Van Maris (VVD) vroeg zich af, of er wellicht een wethouder binnenkort gaat stoppen.


Maar wethouder Gerben van Duin liet weten, dat er nog altijd één oud-wethouder is, die leeft van het wachtgeld van de gemeente Noordwijk. Ook zijn er een aantal weduwen van voormalige wethouders, die een gemeentelijke uitkering genieten. Verder wilde Van Maris weten, hoe het kan dat de gemeentesecretaris al een afscheidsfeestje heeft gehad, niet meer op het gemeentehuis werkt, maar de komende maanden nog wel 86.000 euro aan loonkosten vangt. De wethouder gaf aan, dat dit waarschijnlijk te maken heeft met het aantal verlofdagen, dat de gemeentesecretaris nog mag opnemen. Van Duin zal de raad hier later verder over informeren.