Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

1,9 miljoen euro voor ouderwetse ICT

NOORDWIJK > Burgemeester Jan Rijpstra kon de leden van de raadscommissie dinsdag 13 december niet overtuigen van de noodzaak om 1,9 miljoen euro uit te geven voor nieuwe ICT-onderdelen. Hij werd, zonder ambtelijke ondersteuning, over dit onderwerp voor de leeuwen gegooid en werd stevig onder handen genomen door de politici.


De gemeenteraad wordt gevraagd om ICT onderdelen te vervangen. Dan gaat het om centrale servers, besturingssystemen, applicaties en databases. Maar een aantal raadscommissieleden vond dat maar gek. Ze vroegen zich af, of de gemeente nog nooit van 'de cloud' gehoord had. Waarom moet de gemeente nu investeren in dure apparatuur, die binnen vijf jaar gedateerd is? De burgemeester gaf eerlijk toe, dat hij deze vragen niet kon beantwoorden. Daarom komt er binnen drie weken een informatiebijeenkomst voor de raadsleden, waar ambtelijke ICT-medewerkers de politici moeten overtuigen van de noodzaak van de aanschaf.