Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Aanvragen voor evenementenvergunning wordt eenvoudiger

NOORDWIJK > Burgemeester Jan Rijpstra gaat onderzoeken hoe de aanvragen voor evenementenvergunningen eenvoudiger worden. In het voorjaar van 2017 moeten de resultaten van dat onderzoek bekend zijn. Rijpstra deed deze toezegging tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 15 december. Hij reageerde hiermee op een raadsbreed ingediend voorstel, waarbij het college werd opgeroepen om de behandeltijd op een aanvraag te beperken tot vier weken.


Maar Rijpstra wees er op, dat een behandeltijd van acht weken heel normaal is bij alle andere gemeenten in Holland Rijnland. Ook liet hij weten, dat aanvragen voor evenementenvergunningen goed en zorgvuldig beoordeeld moeten worden. ,,In Haaksbergen zagen we met dat vreselijke ongeluk, wat er kan gebeuren als er onder druk een vergunning wordt verleend.'' Hierop deed hij de toezegging: ,,We willen de administratieve lastendruk vereenvoudigen, in samenspraak met de mensen die ervaring hebben in het invullen van de formulieren.'' Deze handreiking werd aangepakt door alle partijen; het voorstel om de behandeltijd te halveren, werd ingetrokken.