Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Dwangsom vanwege te veel slopen

WOUBRUGGE > Het college van burgemeester en wethouders was het zat, dat zonder toestemming gebouwd wordt op de Kruisweg 2-6b. De eigenaar werd gesommeerd om de illegale bouwsels te slopen. Dat heeft hij gedaan, maar toch legt de gemeente hem nu een dwangsom op van 5.000 euro.


En dat komt doordat er meer gesloopt wordt, dan het college had geëist. Volgens het college is dat 'in strijd met de Wabo, respectievelijk het Bouwbesluit 2012'. Als de eigenaar niet binnen tien dagen alsnog een sloopvermelding indient en een omgevingsvergunning aanvraagt voor het aanbrengen van gevelisolatie, moet hij die 5.000 euro betalen.