Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

'Er is flink geblunderd'

Nieuwkoop > Het onder één dak brengen van een aantal verschillende zorgorganisaties wordt een dure zaak. Een half jaar geleden dacht wethouder Annette Pietersen nog, dat dit zo'n 200.000 euro gaat kosten. Maar op donderdag 15 december vroeg ze 120.000 euro extra aan de gemeenteraad.

In het pand aan de Achterweg 2B worden organisaties als het Centrum voor Jeugd en Gezin, Kwadraat en de f'rontoffice' van 'Tom in de buurt' bij elkaar gezet. Dit moet leiden tot een betere communicatie en dus betere dienstverlening. De gemeente kocht dit jaar het gebouw en gaat dit renoveren, zodat de organisaties er aan de slag kunnen. Maar het pand blijkt, samen met het naburige voormalige politiebureau (Achterweg 7), veel krakkemikkiger te zijn, dan was gedacht. En dus moet er meer geld uitgegeven worden.

De manier waarop de raad geconfronteerd wordt met deze extra uitgaven zorgde voor veel kritiek van gemeenteraadslid Tom de Kleer (VVD). 'Ons vertrouwen in de wethouder heeft een flinke deuk opgelopen! Er is tekort geschoten en geblunderd. Van tevoren was al bekend, dat het gebouw in slechtere staat is, dan was ingeschat. In april van dit jaar hebben we een besluit genomen op basis van informatie, die verre van compleet was.' Toch stemt zijn partij wel in met het extra geld: 'Voor ons is belangrijk dat die functies bijeen worden gebracht.'


Raadslid Pien Schrama (MPN/PN) oordeelde, dat de VVD een te grote broek aantrok. Ze wees er op, dat eerder dit jaar steeds gesproken werd over een 'globale raming'. Maar ook zij vond, dat het collegevoorstel 'niet de schoonheidsprijs verdient. Die mening werd door de andere partijen gedeeld. Pietersen bevestigde, dat ze het altijd heeft gehad over een inschatting van de kosten. 'Maar de panden zijn in zo'n staat, dat het veel duurder wordt, dan we met ons allen gehoopt hadden.' Toch werd de wethouder op de vingers getikt door burgemeester Frans Buijserd die liet weten: 'Dit had beter gemoeten. Ik ben heel ontevreden hoe het gebeurd is.' Uiteindelijk stemde de voltallige gemeenteraad in om 320.000 euro te investeren in het onderdak van de zorgorganisaties.