Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Hartveilig wonen

Nieuwkoop – Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, terwijl hij aan het winkelen is, dan is het prettig als er een AED (Automatische Externe Defibrillator) in de buurt is. Maar alle AED's in de gemeente Nieuwkoop staan binnen, dus als je na winkelsluitingstijd een hartaanval krijgt, heb je pech.


Daarom wil het college van burgemeester en wethouders dertien van de AED's plaatsen in buitenkasten, zodat deze op ieder moment van de dag gebruikt kunnen worden in een noodsituatie. Bovendien worden er nog eens zeven nieuwe AED's extra gekocht. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk in alle kernen AED's geplaatst worden. De gemeenteraad moet nog toestemming geven voor de ruim 46.000 euro, dat dit gaat kosten. Overigens krijgen alle raadsleden in januari een cursus aangeboden, zodat zij – net als 144 andere inwoners van Nieuwkoop – ook weten hoe een AED gebruikt moet worden.