Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Hoog overleg over Westkanaalweg

Nieuwkoop > De bewoners aan de Westkanaalweg maken zich grote zorgen over de veiligheid van de weggebruikers. Met name de voetgangers, fietsers en scootmobielgebruikers komen in gevaar, wanneer er werkzaamheden aan de Aardamseweg plaats vinden. Al het verkeer wordt namelijk dan over de Westkanaalweg geleid, zonder dat daar vrijliggende fietspaden zijn. Dit wordt nog eens versterkt, omdat de Oostkanaalweg juist verkeersluw wordt gemaakt. Ook het agrarisch verkeer moet de komende tijd over de Westkanaalweg rijden. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 15 december pleitte inspreekster Judith van Pasen voor het verlagen van de snelheid en goede handhaving.


'Ga flitspalen neerzetten, want nu denderen daar vrachtwagens met 80 kilometer per uur voorbij!', zo riep de inspreekster de politici op. Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) wees er op, dat een groep inwoners lange tijd heeft meegesproken over de reconstructie van de Aardamseweg. Hij liet weten, dat hij nog niet eerder gehoord had van deze zorgen, maar beloofde, dat hij hierover in gesprek wil gaan met de gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Floor Vermeulen. De weg is namelijk niet van de gemeente, maar van de Provincie. En omdat Vermeulen een VVD-er is, riep hij raadslid Tom de Kleer (VVD) op, om ook actie te ondernemen. In het gesprek zal de wethouder ook voorstellen om de bebouwde kom bij de Westkanaalweg uit te breiden; dan kan de gemeente namelijk zelf handhaven, waar het gaat om de verkeerssnelheid.