Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

'ODWH is zwakke broeder'

OEGSTGEEST > Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) deed vorige week een oproep om meer controletaken van bouwactiviteiten onder te brengen bij de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Maar dit verzoek werd afgewezen door wethouder Wendelien Tönjann (VVD).


De gemeenten Zoeterwoude, Noordwijk, Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en de ODWH willen samenwerken om de kwaliteit van de vergunningverlening en toezicht met betrekking tot de bouwtaken te verbeteren. Maar Kruidhof vond, dat de gemeente juist alleen de ODWH zou moeten gebruiken, omdat deze organisatie het financieel zwaar heeft. Maar Tönjann stelde, dat de ODWH de controle op de bouwtaken niet zelf kan uitvoeren. Ze liet weten: ,,Dit is een bijzonder goede vorm van samenwerking. De ODWH is een zwakke broeder; laat ze eerst op sterkte komen met de taken die ze nu hebben.''