Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

'Raad moet geen sponsor zijn van een ontwikkelaar'

NOORDWIJK > Enkele omwonenden zijn het nog altijd niet eens met de plannen voor het Alexander Hotel en de nieuw te bouwen 'residence'. Dat bleek dinsdag 13 december, tijdens de vergadering van de raadscommissie. Leny Verplancke sprak in vanwege de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan Alexander Hotel & Residence.

Ze gaf aan, dat er weliswaar handtekeningen zijn gezet door vertegenwoordigers van de omwonenden, maar dat deze mensen de rest van de omwonenden pas informeerde, nadat de handtekeningen gezet waren. Verplancke stelde: ,,Vanavond debatteert u over het verzoek van de ontwikkelaar om het huidige bestemmingsplan te wijzigen, zodat hotel en appartementencomplex veel groter gebouwd kunnen worden dan nu mogelijk is. Het gaat totaal om 6.500 m3 meer steen op die hoek, ten koste van licht, lucht en groen. Het appartementencomplex bedraagt 1.200 m3 extra bouwvolume. Deze plannen brengen het aangrenzende natuurgebied De Laiterie in acuut gevaar.''


Volgens de inspreekster hebben de bezwaarmakers geen inhoudelijke reactie van het college gekregen voor de extra bouwvolumes voor de appartementen. 'Wij kunnen geen argumenten bedenken, die een overschrijding in het algemeen belang rechtvaardigen. Het financiële belang van de ontwikkelaar is het enige dat met deze overschrijding wordt gediend. En dat zou u als volksvertegenwoordiger niet mogen toestaan. U bent volksvertegenwoordiger en geen sponsor van een ontwikkelaar. Uw tak is niet alleen het economisch klimaat te versterken, maar ook moet het woon- en leefklimaat er beter van worden.'' Maar Verplanckes woorden maakten geen indruk. De raadsleden vonden dat de besluitvorming hierover al lang genoeg geduurd had en dat er verwachtingen waren gewekt bij de ontwikkelaar.