Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Raadslid stapt op vanwege politieke spelletjes

NOORDWIJK > Gemeenteraadslid Martijn Poth (LSNZ) is na ruim twee jaar alweer gestopt met zijn politieke activiteiten. Hij is totaal gedesillusioneerd over de manier waarop politici met elkaar omgaan. In zijn allerlaatste raadsvergadering deed de ondernemer een boekje open.

Bij iedere politicus die stopt met zijn raadswerk, is het gebruikelijk dat de burgemeester een aantal mooie dankwoorden uitspreekt. Dat deed burgemeester Jan Rijpstra dan ook. Hij liet weten, dat Poth moest stoppen met zijn politieke activiteiten, omdat hij het niet kon combineren met zijn bedrijf. ,,Dank namens de raad voor je inbreng en kritische vragen die bij tijd en wijle ook aanwezig waren.'' Maar de gebruikelijke bloemen werden nog niet overhandigd, want LSNZ-fractievoorzitter Peter van Bockhove nam hierop het woord.


Hij stelde: ,,Het is ernstiger dan Rijpstra het vertelt. Poth krijgt regelmatig werk aangeboden in Noordwijk en hij maakte zich zorgen over integriteit. Ook ergert hij zich wel een beetje. De spelletjes die wij allemaal spelen om iets voor elkaar te krijgen, is hem echt tegengevallen. Hij prikt er dwars doorheen. Hij vond dat het niet klopt, en dat we dingen anders hadden moeten doen. Heel veel raadsleden zullen dat voelen en niemand durft dat te uiten.'' Hierop liet Poth weten, dat zijn fractievoorzitter 'de spijker op z'n kop sloeg. ,,Ik vertrouw in mensen en houd van eerlijkheid. Ik vind het moeilijk in de raad om eerlijk te zijn en dan sla ik dicht. Dat is ook een reden geweest om er mee te stoppen.'' Na deze laatste woorden werd Poths opvolger, Janine Passchier aangesteld als nieuw gemeenteraadslid voor Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig.