Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Recreatiewoningen

KAAG EN BRAASSEM > Aan de Heiligegeestlaan 36 in Rijnsaterwoude mag een extra recreatiewoning gebouwd worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier geen bezwaren tegen, zolang het pand maar maximaal vijf meter hoog wordt.

Ook een initiatief om een recreatiewoning aan de Poelhavenlaan 1W35 te Rijpwetering te realiseren, krijgt de handen van het college op elkaar. Daarnaast kan er een recreatiewoning komen aan de Waterloospolder 1 te Oud Ade. Een initiatief om twee tot zes aquacabins te plaatsen in de jachthaven van Park Wijde Aa te Roelofarendsveen wordt ook positief ontvangen. Toeristen kunnen daar 's nachts op het water slapen.

En het plan om vijf camper parkeerplaatsen, vier hooiberghutten, een bed & breakfast en een camperterrein voor twintig camperplaatsen te realiseren aan de Boddens Hosangweg 63 in Woubrugge ziet het college ook wel zitten. Daarnaast is er steun voor het realiseren van een bed & breakfast, koffie- en theehuis en de verkoop van ijs op het perceel Bodde Hosangweg 83 in Woubrugge. In het bed & breakfast mogen maximaal zeven mensen slapen en het koffie- en theehuis mag maximaal zes meter hoog worden. Voor alle initiatieven moeten nog wel de normale procedures doorlopen worden, waarbij omwonenden bezwaar kunnen aantekenen.