Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Schoonderwoerd lid van stuurgroep Werkbedrijf

KAAG EN BRAASSEM > Na het financiële fiasco met de Sociale Werkplaats Alpen (SWA) wordt nu een nieuw orgaan opgezet: het Werkbedrijf. Het lijkt er echter op, dat een van de belangrijkste adviezen van het Bureau Andersson Elffers Felix niet wordt opgevolgd.


Bij de SWA werd de financiële handel en wandel gecontroleerd door het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur. En in die beide organen zaten nou net precies dezelfde bestuurders van de drie gemeenten Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Daardoor kon het tunnelvisiedenken jarenlang en onnodig doorgaan. Eerder dit jaar werd al opgeroepen, om gemeenteraadsleden een grotere rol te geven, waar het gaat om de controle van het nieuwe Werkbedrijf. Maar het college van burgemeester en wethouders stelt toch voor om wethouder Floris Schoonderwoerd aan te stellen als lid van de 'Stuurgroep Werkbedrijf'. De gemeenteraad moet hier nog een uitspraak over doen.