Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Speldje voor trotse inwoners

OEGSTGEEST > Enkele tientallen (meest oudere) inwoners bezochten dinsdag 20 december de traditionele Oudejaarsbijeenkomst, die dit jaar voor het eerst geleid werd door burgemeester Emile Jaensch. De bezoekers werden verrast met een noviteit: de introductie van een gemeentespeldje, die door iedere inwoner gedragen kan worden, die trots is op 'zijn' of 'haar' Oegstgeest.

Uit de speech van de burgemeester blijkt, dat de crisis definitief achter ons ligt. Maar veel zorgen over de radicalisering blijven, zo merkte Jaensch op. Hij liet weten blij te zijn met de unanieme steun van de gemeenteraad eerder dit jaar om een COA-vestiging voor 250 vluchtelingen te realiseren, ook al is die vestiging er uiteindelijk niet gekomen. ,,Het toont in ieder geval aan dat wij tolerantie in Oegstgeest hoog ik het vaandel hebben.''

Op de jaarlijkse ranglijstjes scoort Oegstgeest voldoende tot goed. ,,Dat toont de hoge kwaliteit van wonen in ons dorp'', aldus Jaensch. De grote betrokkenheid van de inwoners werd door hem geprezen. Als voorbeelden werden de Klinkenbergerplasperikelen en de ophef over het bouwverkeer door de wijk Poelgeest genoemd. Dezelfde loftuiting ging uit naar het feit dat mensen wel hun monden roeren, maar niet tot andere middelen overgaan: ,,We blaffen wel, maar bijten niet.'' Initiatieven als SOEK, de duofiets en de virtuele buurtwacht werden geprezen.

Ook liet Jaensch weten, dat de financiële positie van de gemeente ,,nog niet florissant, maar wel weer solide'' is. Hierna speldde wethouder Wendelien Tönjann het eerste gemeentelijke speldje op de kleding van Henk Heemskerk. Wie ook zo'n speldje wil bemachtigen om er trots mee door het dorpscentrum te paraderen, kan zich spoeden naar sieradenwinkel Parure. De eigenaresse, Yvonne Verbeek, heeft het speldje namelijk ontworpen.


Joep Derksen