Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Bebouwde komgrens verplaatst

HILLEGOM > De bebouwde komgrens ten wensten van de rotonde Wilhelminalaan / Beeklaan wordt zo'n honderd meter verplaatst. Hierdoor komt de rotonde binnen de bebouwde komt te liggen en hebben fietsers dus voorrang op de automobilisten. Wethouder De Jong lichtte donderdag 12 januari toe, hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De Jong informeerde de leden van de raadscommissie: ,,De provincie heeft zich op een bepaald moment bij ons gemeld, met de mededeling dat ze met de weg aan de gang gaan. En vroegen of wij interesse hadden in de overname van het stukje tussen een stuk weg na het spoor en de rotonde. We vonden dat goed, maar stelden wel, dat de rotonde zo moest worden ingericht, dat het een stukje bebouwde kom zou worden. De herinrichting heeft plaatsgevonden en de borden staan op de juiste plek.'' De overdracht van de grond heeft met gesloten beurzen plaatsgevonden. De gemeente ontvangt geen geld voor toekomstig onderhoud van dit stuk weg van de provincie. Maar De Jong vond dat ook niet nodig: ,,We denken dat we het onderhoud kunnen doen binnen de bestaande budgetten. Het gaat over nog geen honderd meter (aan weg, JD). Raadslid Van Heusden (Bloeiend Hillegom) noemde dit ,,wishful thinking. Dit is een druk bereden regionale wegverbinding. Het college zal hier later op terug moeten komen.'' Maar de gemeenteraad stemt volgende unaniem in met het verplaatsen van de bebouwde komgrens.


Joep Derksen