Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

,,Beleid drugspreventie gaat goed''

KAAG EN BRAASSEM > Waar het gaat om alcohol- en drugspreventie onder jongeren, is de gemeente juist heel goed bezig. Dat liet wethouder Henk Hoek (CDA) maandag 23 januari weten, naar aanleiding van een vraag van raadslid Thijs Mooren (CDA).


De wethouder stelde: ,,De aanpak van alcohol- en drugsgebruik is geïntensiveerd. Ruim zestig jongeren kwamen in beeld. Hen werden positieve activiteiten aangeboden en ze werden in beeld gehouden. Het jongerenwerk is daar structureel in opgenomen. De eerste resultaten zijn zichtbaar. Een positieve ontwikkeling is gaande, die we willen voortzetten. Het merendeel van de jongeren heeft, samen met hun ouders, een begeleidingstraject gevolgd. Dat traject zetten we voort. Ook willen we de bewustwording van de ouders en andere opvoeders over deze zaken vergroten.''