Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Hondenbelasting ook afgeschaft voor kennelbezitters

KAAG EN BRAASSEM > Goed nieuws voor alle eigenaren van een hondenkennel. Zij hoeven ook geen hondenbelasting meer te betalen. In december 2016 nam de gemeenteraad het besluit om de hondenbelasting terug te brengen naar nul euro. Alleen mensen en bedrijven die een hondenkennel bezitten, zouden nog aangeslagen worden met de hondenbelasting.


Maar daar is nu dus geen sprake meer van, zo blijkt uit ambtelijke stukken. Als kenneleigenaren wél aangeslagen worden en hondenbezitters niét, dan is er sprake van rechtsongelijkheid. Het gaat bovendien om een heel kleine groep mensen, die nog belasting zouden moeten betalen. Met het afschaffen van de hondenbelasting voor de kennelbezitters, voorkomt de gemeente tegelijkertijd langdurige bezwaarprocedures. De gemeenteraad moet dit collegevoorstel op maandag 23 januari goedkeuren.