Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Kritische opmerkingen op Rustoord

LISSE > Het nieuwe Rustoord levert nu al veel kritiek op van bewoners en buitenstaanders. Een aantal van deze kritische geluiden waren te horen tijdens de vergadering van de seniorenraad van maandag 23 januari.


Wat het meeste steekt, is dat een groot aantal bewoners van Rustoord vanuit hun eigen woning buitenom moeten lopen naar de eetzaal. En dat is dan door weer en wind; of het nu 40 graden boven nul is, of 20 graden vriest. Voorzitter Berna van Amersfoort stelde: ,,Wij vinden dat een probleem. Hart- en longpatiënten die in dit weer naar buiten moeten, happen gelijk naar lucht.'' Bovendien dreigt het gevaar van brekende heupen bij de huidige vorstperiode, veroorzaakt door de te gladde bestrating, zo vrezen de leden van de seniorenraad. En een extra lift in het gebouw is ook zeer wenselijk, besloten de leden.