Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Onrust over verstandelijk beperkten

HILLEGOM > Wethouder Annechien Snuif zorgde voor grote onrust tijdens de vergadering van de raadscommissie op donderdag 12 januari. Het onderwerp van gesprek was de 'Inkoop verblijf licht verstandelijk beperkten 2017 en 2018'. Uit de ambtelijke stukken leek het, of de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) deze taak op zich zou nemen. Maar Snuif liet weten, dat de gesprekken hierover nog gevoerd moeten worden met de ISD. Bovendien hekelden de raadsleden, dat zij niet konden beschikken over concrete cijfers.


Zo wordt geschat, dat het aantal licht verstandelijk beperkten, die behoefte hebben aan zorg aan huis, in heel Holland Rijnland slechts honderd personen zijn. De gemeenteraad stond er op, dat nog voor de zomer hier meer duidelijkheid over zou komen. Snuif kon niet anders, dan dit toezeggen. Maar de raadsleden blijven achter met onrustige gevoelens. De kosten voor het ondersteunen van iedere persoon met een licht verstandelijke beperking, die zorg aan huis nodig heeft, bedragen 34.000 euro. Als blijkt, dat het aantal mensen dat hieronder valt, veel hoger is dan 100 inwoners in Holland Rijnland, gaat dat ook de gemeente Hillegom veel meer geld kosten, dan de 146.000 euro, die de gemeente de komende twee jaren hiervoor gereserveerd heeft. Ook kreeg Snuif de opdracht om heel snel met de ISD te gaan praten, om 'vorm te geven' aan de uitvoering van deze taken.