Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Overdracht van bouwrechten

OUD ADE > Een enthousiaste agrariër heeft bij het college van burgemeester en wethouders een verzoek ingediend om de bebouwing (208 m2) op een deel van zijn perceel te slopen. Daarvoor in de plaats moet een stuk weide komen. Het college wil meewerken aan dit plan.


Wanneer agrariërs oude bebouwing slopen, kunnen ze hiervoor in de plaats een of meerdere huizen bouwen. Maar de hoeveelheid bebouwing die nu verdwijnt, is niet genoeg om recht te hebben op één nieuwe woning. De bewuste agrariër wil de ruimte-voor-ruimte-rechten van die 208 m2 aan sloop overdragen aan iemand die hem na aan het hart ligt. Hierdoor kan die persoon toch nog op een andere plek binnen de gemeente Kaag en Braassem een compensatiewoning bouwen, zo is de verwachting.